
میگرن یکی از ناراحتیهای شایع است که با درد متمرکز در یک سمت سر و حالت ضرباندار همراه است. درد شدت متفاوتی در بیماران دارد و گاه مانع از انجام فعالیتهای روزمره میشود. اما نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که مصرف سبزیجات سبز شدت علائم میگرن مزمن را کاهش میدهد.
گرچه مصرف دارو میتواند در پیشگیری و بهبود سردردهای میگرنی مؤثر باشد اما مطالعات بسیاری نیز نشان میدهد که رژیم غذایی میتواند بدون هیچ عارضه جانبی سردرد را کاهش دهد. در این زمینه محققان رژیم غذایی بیمار مبتلا به میگرن را طی بیش از 12 سال بررسی کردند. بیمار مدتها از انواع داروها استفاده کرد، مصرف بعضی خوراکیها مانند کافئین، شکلات، خشکبار و… را کنار گذاشت و از مدیتیشن و یوگا برای بهبود سردرد کمک گرفت اما این راهکارها تاثیری در کاهش شدت و دفعات حملههای میگرن نداشت.
طی مطالعه، محققان از بیمار خواستند تا رژیم LIFE (Low Inflammatory Foods Everyday) را رعایت کند. براساس این رژیم، مصرف خوراکیهای التهابآور در روز کم است و حداقل 140 گرم سبزیجات سبز مانند اسفناج، کلمپیچ و… بهشکل خام، پخته یا اسموتی مصرف می شود. مصرف غلات سبوسدار، سبزیجات سرشار از نشاسته، روغن و پروتئینهای حیوانی محدود می شود. گرچه این خوراکیها مفید است اما بهدلیل ایجاد التهاب و واکنشهای اکسیداتیو عامل تشدیدکننده میگرن است.
پس از دو ماه رعایت رژیم غذایی جدید، بیمار تنها تجربه یک بار حمله میگرن با شدت و مدت کوتاه را در ماه داشت؛ در حالی که داروها را کنار گذاشتهبود و خوراکیهایی مانند سفیده تخم مرغ و ماهی که عامل حمله میگرن هستند نیز استفاده کرد.
پس از سه ماه علائم میگرن برطرف شد و طی مدت هفت سال دیگر تکرار نشد. بهعقیده محققان، تاثیر این سبک غذایی طی سه ماه بر دیگر بیماران نیز تایید شد و بهنظر میرسد رژیم غذایی حاوی سبزیجات به عنوان روش درمانی مؤثر در برابر میگرن مزمن مطرح است.
منبع: هفته نامه پزشکی بیامجی